Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Koronankieltäjät häiritsivät rokotuksia Los Angelesissa

Rokotteiden vähyys haittaa Joe Bidenin hallinnon kunnianhimoista rokottamistavoitetta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Los Angelesissa mielenosoittajat saivat keskeytettyä koronavirusrokotukset lauantaina noin tunniksi, kertoi maan media. Baseball-stadionilla sijaitseva rokotuskeskus kuuluu Yhdysvaltain suurimpiin.

Paikalla oli noin kolmisenkymmentä koronarajoituksia ja rokotteita vastustavaa. Los Angelesin poliisin mukaan kaikki suunnitellut rokotukset saatiin kuitenkin tehtyä.

Yhdysvaltain tuore presidentti Joe Biden on asettanut tavoitteeksi sadan miljoonan ihmisen rokottamisen hallintonsa sadan ensimmäisen päivän aikana.

Rokottaminen on kuitenkin lähtenyt liikkeelle hitaasti, koska rokotteita ei ole riittävästi. Esimerkiksi Los Angelesin piirikunnassa rokotetaan vain terveydenhuollon henkilöstöä ja yli 65-vuotiaita.

Yhdysvalloissa on rekisteröity eniten koronavirustartuntoja maailmassa, yli 26 miljoonaa. Johns Hopkinsin yliopiston ylläpitämien tilastojen mukaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut noin 439 000 ihmistä. Yhdysvalloissa on noin 328 miljoonaa asukasta.

Yhdysvaltain hallinto alkaa julkaista osavaltioiden koronatietoja

Yhdysvalloissa liittovaltion hallinto alkaa julkistaa kaikki viikoittaiset, jokaista osavaltiota koskevat koronatilastot ja ohjeet, kertoo uutiskanava CNN .

Tilastoja ja ohjeita on lähetetty osavaltioille jo heinäkuusta lähtien, mutta presidentti Donald Trumpin hallinto kieltäytyi julkistamasta niitä.

– Lisätäksemme läpinäkyvyyttä alamme julkaista viikoittain covid-19 -raportteja, jotka aikaisemmin olivat vain osavaltioiden viranomaisten saatavilla. Täältä voit katsoa, mikä oman osavaltiosi tilanne on, kirjoitti presidentti Joe Bidenin koronatoimia koordinoiva ryhmä Twitterissä viitaten HealthData.gov -sivustoon, josta raportit löytyvät.

Raporttien mukaan eniten uusia koronatartuntoja sataatuhatta asukasta kohti rekisteröitiin viime viikolla Arizonassa, missä tilastoitiin myös eniten sairaalahoitoon joutuneita ja viruksesta johtuvia kuolemantapauksia.

Eniten positiivisia koronatestituloksia suhteessa tehtyihin testeihin rekisteröitiin puolestaan Oklahomassa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut