Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhdysvaltojen itärannikolle luvassa kunnon lumimyräkkä

Washingtonissa osa asukkaista nautti viikonloppuna lumesta rakentamalla lumiukkoja. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltojen koillisosaan odotettiin maanantaina voimakasta lumimyrskyä. Paikoitellen lunta voi tulla pitkälti yli puoli metriä. Eniten lunta on luvassa New Yorkin osavaltion eteläosaan, New Jerseyn koilliskulmaan ja osiin Connecticutia.

New Jerseyn kuvernööri Phil Murphy julisti osavaltioon poikkeustilan, jonka turvin viranomaiset voivat muun muassa sulkea teitä, evakuoida asukkaita ja määrätä yksityisessä omistuksessa olevia ajoneuvoja auttamaan mahdollisissa pelastus- ja raivaustöissä.

– Ladatkaa kaikki laitteet valmiiksi, ja jos sähköt katkeavat, ilmoittakaa siitä heti, Murphy evästi Twitterissä.

Myös Philadelphiaan julistettiin poikkeustila. Asukkaita kehotettiin jo valmiiksi siirtämään autonsa sellaisiin paikkoihin, että lumiaurat pystyvät kulkemaan.

Myrskyn ennakoidaan siirtyvän tiistaiksi Maineen, minne on luvassa lumen lisäksi räntää.

Lumisesta talvisäästä saivat osansa jo viikonloppuna Washingtonin, Baltimoren ja Marylandin asukkaat. Kaikkia lumi ei haitannut, sillä Washingtonissa osa asukkaista nautti lumesta muun muassa pulkkaillen ja rakentamalla lumiukkoja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut