Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Halpalentoyhtiö Ryanair ennakoi tekevänsä miljarditappion tällä tilikaudella

Ryanair uskoo, että kun koronakriisi jää taakse, syntyy yhtiölle uusia mahdollisuuksia, koska kriisi myllertää Euroopan lentoliikennemarkkinoita. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair arvioi, että sen tilikauden tappio nousee lähes miljardiin euroon. Maaliskuun lopulla päättyvän tilikauden tulos romahti koronakriisin seurauksena, kun matkustaminen pysähtyi kuin seinään.

Yhtiön mukaan tulossa on vaikein vuosi 35 vuoden mittaisessa historiassa. Viime vuoden loka-joulukuussa yhtiölle kertyi 306 miljoonan euron tappiot. Vuotta aiemmin voittoa kertyi 88 miljoonaa euroa.

Kauden matkustajamäärä on jäämässä 26–30 miljoonaan, kun yhtiö ennen koronaa arvioi lennättävänsä tilikauden aikana 155 miljoonaa ihmistä.

Ryanair uskoo kuitenkin, että kun koronakriisi jää taakse, syntyy yhtiölle uusia mahdollisuuksia, koska kriisi myllertää Euroopan lentoliikennemarkkinoita.

– Odotamme Euroopan sisäisen kapasiteetin kutistuvan merkittävästi lähivuosina, mikä luo Ryanairille kasvumahdollisuuksia.

Ryanair sanoo aikovansa palauttaa tarjontansa entiselle tasolleen heti, kun koronavirus saadaan kuriin. Samalla se patisti EU-maita vauhdittamaan rokotuksia.

– Britannian rokotusohjelma on saavuttamassa tavoitteen rokottaa lähes puolet väestöstä maaliskuun loppuun mennessä. EU:n tulee nyt saada rokotusohjelmansa hidas aloitus vauhtiin ja saavuttaa Britannia, yhtiö patistaa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut