Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomessa kuusi uutta koronakuolemaa – rokotteen saaneita 145 500

Ilmaantuvuus on lähes 87 tartuntaa per 100 000 asukasta kahdessa viikossa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Pertti Mattila / STT

Suomessa on raportoitu kuusi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL maanantaina. Koronaan liittyvistä syistä on kuollut Suomessa tähän mennessä yhteensä 677 ihmistä.

Sairaalahoidossa on 135 koronapotilasta, heistä 17 tehohoidossa.

THL:n mukaan uusia koronavirustartuntoja on todettu Suomessa 244.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 1 391 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Viimeisen viikon aikana on puolestaan raportoitu 443 tartuntaa enemmän kuin edeltävien seitsemän päivän aikana.

Kaikkiaan Suomessa on todettu nyt 45 482 koronatartuntaa.

Koronarokotteen saaneita on Suomessa yhteensä 145 500. Toisen koronarokotteen saaneita on liki 18 200.

Virusmuunnos yli sadalla

Muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja on todettu nyt 115. Niistä 104 on Britanniassa havaittua virustyyppiä ja 11 Etelä-Afrikassa löydettyä virustyyppiä.

Koronatartuntojen ilmaantuvuus on noussut Suomessa ja on nyt hieman vajaat 87 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahdessa viikossa. Edellisten kahden viikon ilmaantuvuus oli vajaat 65 tartuntaa.

Manner-Suomen alueista korkein ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin 147 tartuntaa ja matalin Etelä-Karjalan hieman vajaat 19 tartuntaa per satatuhatta asukasta. Ahvenanmaalla tartuntojen ilmaantuvuus on pudonnut 10:een.

Eniten tartuntoja nuorilla aikuisilla

Paikkakunnista eniten tartuntoja todetaan edelleen pääkaupunkiseudun isoissa kaupungeissa. Helsingissä tartuntoja on kirjattu nyt runsaat 13 000, Vantaalla runsaat 5 000 ja Espoossa yli 4 600.

Ikäryhmistä eniten tartuntoja on Suomessa 20–29-vuotiailla. Heistä noin 10 000:n on nyt todettu saaneen koronaviruksen.

Koronatestejä on tehty Suomessa yhteensä yli 2,8 miljoonaa. Viime vuorokauden uusien testien määrä oli runsaat 1 300.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealle on tullut maanantain tietojen mukaan yhteensä 198 haittailmoitusta koronavirusrokotteen vaikutuksista. Näistä vakavia oli 56 ja ei-vakavia 142 kappaletta.

Haittavaikutus arvioidaan vakavaksi, jos se on johtanut kuolemaan, hengenvaaraan, sairaalahoitoon tai sen pidentymiseen, aiheuttanut pysyvän vamman tai alentanut toimintakykyä tai on synnynnäinen epämuodostuma. Arvio perustuu ilmoittajan arvioon tai Fimean arvioon, jos ilmoittaja ei ole asiaa arvioinut.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut