Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ranskan valtiovarainministeri varoitti koronasulkua vastaan protestoivia ravintoloita

Pariisin viranomaisten mukaan poliisin tietoon tuli yli 20 laittomasti auki olevaa ravintolaa torstaina ja perjantaina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire uhkasi maanantaina koronasulkua vastaan pullikoivia ravintoloita koronatukien menetyksellä, jos ne eivät pysy ruodussa.

Tuhannet ihmiset ja ravintolapäälliköt ovat ilmoittaneet tukevansa ranskalaisen ravintoloitsijan Stephane Turillonin vetoomusta, jossa hän kehotti ravintoloita avaamaan protestiksi ovensa ruokailijoille maanantaina.

– Vaikka tämä on äärimmäisen raskasta aikaa ravintoloille niin taloudellisesti kuin henkisestikin, se ei kelpaa perusteeksi sääntöjen noudattamatta jättämiseen, Le Maire sanoi radiohaastattelussa.

Pariisin viranomaisten mukaan poliisin tietoon tuli yli 20 laittomasti auki olevaa ravintolaa torstaina ja perjantaina. Parisien-lehden mukaan yksi ravintoloista tarjoili ruokaa vetoomustuomioistuimen tuomareille vastapäätä Pariisin pääpoliisiasemaa.

Ravintolat ovat olleet kiinni lokakuun lopusta saakka. Ne saavat koronakorvauksia valtiolta, mutta summat ovat ravintoloitsijoiden mukaan täysin riittämättömiä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut