Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Skotlannin parlamentti ei hyväksynyt aloitetta Trumpin golf-kenttien rahoituksen tutkimisesta

Trump pelaamassa kierrosta luksuskohteessaan Trump Turnberryssa Skotlannissa. Arkistokuva on kesältä 2018. Andy Buchanan / AFP

STT, AFP

Skotlannin parlamentti hylkäsi keskiviikkona esityksen Yhdysvaltain ex-presidentin Donald Trumpin golf-kenttien rahoituksen tutkimisesta. Esityksen takana oli Skotlannin vihreä puolue.

Jos aloite olisi mennyt läpi, hallitusta olisi voitu velvoittaa hakemaan oikeudelta päätöstä, jolla Trumpin olisi ollut pakko selvittää omaisuutensa alkuperä. Järjestelmä on alun perin luotu estämään rahanpesua.

Trumpin poika Eric Trump arvosteli aloitetta ja sen takana ollutta Skotlannin vihreiden johtoon kuuluvaa Patrick Harvieta kovin sanoin ennen äänestystä.

– Aikana, jolloin poliitikkojen tulisi keskittyä ihmisten henkien pelastamiseen ja liike-elämän avaamiseen uudelleen Skotlannissa, he sen sijaan keskittyvätkin omien henkilökohtaisten etujensa ajamiseen, Trump sanoi.

Trumpin golf-kentät sijaitsevat Aberdeenissä ja Turnberryssä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut