Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toisen asteen etäopetus jatkuu pääkaupunkiseudulla helmikuun loppuun

Etäopetus toisen asteen oppilaitoksissa pääkaupunkiseudulla jatkuu helmikuun loppuun asti, kertoo pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä. Ryhmä linjasi asiasta kokouksessaan torstaina.

Välttämättömän lähiopetuksen tarpeet turvataan, koordinaatioryhmä kertoo tiedotteessa. Lähiopetusta tarjotaan muun muassa erityisopetuksessa oleville sekä kehitysvammaisille opiskelijoille.

Lisäksi varmistetaan mahdollisuus suorittaa tutkintoja tai niiden osia tarpeen mukaan oppilaitoksessa tai työpaikalla. Koronakoordinaatioryhmä kertoo tiedotteessa tunnistavansa pitkäkestoisen etäopetuksen aiheuttamat negatiiviset vaikutukset nuorten hyvinvointiin ja oppimiseen.

Asiaa kommentoi myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessa.

– Etäkoulu on kestänyt Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla jo yli kaksi kuukautta. Se alkaa näkyä jaksamisessa, elämänlaadussa ja oppimistuloksissa, Vapaavuori sanoi.

Vapaavuori lisäsi, että lukio-opiskelijoille tehtyjen kyselyjen mukaan suuri osa kokee oppivansa etäopetuksessa lähiopetusta huonommin, ja etäopetuksen kielteiset vaikutukset kasautuvat erityisesti jo aiemmin haavoittuvassa asemassa oleville opiskelijoille.

Helsingin, Espoon ja Vantaan sivistystoimet valmistavat yhteistyössä selvityksen lähiopetuksen turvallisesta järjestämisestä, hybridiopetuksen vaihtoehdoista sekä keinoista, joilla voidaan tukea opiskelijoita, joiden hyvinvointi tai oppiminen on vaarantunut pitkittyneen etäopetuksen takia.

Pk-seudun rajoitusten jatkoa pohditaan kuun puolivälin jälkeen

Myös aiemmin voimassa olleet rajoitukset ja suositukset yleisötilaisuuksiin, yksityistilaisuuksiin ja julkisten tilojen käyttöön ovat voimassa helmikuun loppuun asti.

Yli 10 hengen yleisötilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä helmikuun loppuun. Lisäksi koordinaatioryhmä suosittelee vahvasti, ettei yksityistilaisuuksia järjestetä.

Kaikki yleisölle avoimet asiakastilat, kuten kaupunkien kulttuuritalot, museot ja nuorisotilat, ovat edelleen kiinni helmikuun loppuun. Myös työväenopistojen toiminta on keskeytetty. Koordinaatioryhmä suosittelee edelleen vahvasti yksityisiä toimijoita rajoittamaan samalla tavalla liikunnan ja vapaa-ajan tilojen käyttöä.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien rajoituksia jatketaan edelleen tarvittaessa. Koronakoordinaatioryhmä päättää rajoitusten mahdollisesta jatkamisesta 18. helmikuuta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Varsinais-Suomen kokoontumisrajoitukset jatkuvat maaliskuun puolelle

Varsinais-Suomessa kokoontumisrajoituksia jatketaan 10. maaliskuuta asti, kertoo Lounais-Suomen aluehallintovirasto.

Korkeintaan 10 hengen tapahtumat sisä- ja ulkotiloissa ovat sallittuja sillä edellytyksellä, että niissä noudatetaan turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia.

Koronakoordinaatioryhmä päätti tiistaina jatkaa kaikkia suosituksia alueella helmikuun loppuun asti. Muun muassa suositus etätyöstä sekä yksityistilaisuuksien välttämisestä on voimassa. Lisäksi vain välttämättömäksi arvioitu toisen asteen opetus annetaan lähiopetuksena.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on koronaepidemian leviämisvaiheessa.