Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä suivaantui Bidenin "aggressiivisesta" puheesta

Venäjä torjuu Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin ulkopoliittisen linjapuheen, jossa hän sanoi, ettei Yhdysvallat enää aio vain seurata sivusta Venäjän aggressiivisia toimia.

Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan Bidenin puhe oli aggressiivinen, eikä rakentava.

– Olemme jo sanoneet, että emme aio ottaa huomioon tämän kaltaisia ylimielisiä lausuntoja, Peskov sanoi.

Biden piti puheensa torstai-iltana Suomen aikaa ja viestitti, että linja on toinen kuin ex-presidentti Donald Trumpin aikana.

– Tein selväksi presidentti Vladimir Putinille hyvin erilaisella tavalla kuin edeltäjäni, että ne päivät, jolloin Yhdysvallat seuraa sivusta Venäjän aggressiivisia toimia kuten vaaleihimme sekaantumista, kyberhyökkäyksiä ja omien kansalaistensa myrkyttämistä, ovat ohi, Biden sanoi.

Peskovin mukaan näkemyksissä ja lähestymistavoissa on suuria eroja, mutta Venäjä haluaa silti jatkaa yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa Bidenin hallinnon aikana.

Biden vaati puheessaan myös, että Venäjän tulee vapauttaa oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi, jonka ehdollinen vankeustuomio muutettiin tiistaina ehdottomaksi. Samalla Biden sanoi, että yhteistyölle on tilaa, esimerkiksi ydinaseita rajoittavan Uusi Start -sopimuksen jatkamisessa. Venäjä ja Yhdysvallat ovat sopineet jatkavansa sopimusta viidelle vuodelle.