Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Mediat: Seksuaalirikoksista syytetty liikemies Peter Nygård ei pääse vapaaksi takuita vastaan

Peter Nygård gaalatapahtumassa Beverly Hillsissä helmikuussa 2007. AFP / LEHTIKUVA

STT

Seksuaalirikoksista syytetty suomalais-kanadalainen liikemies Peter Nygård ei pääse vapaaksi takuita vastaan, kertoivat kanadalaismediat perjantaina. Tuomarin mukaan Nygård olisi vapautuessaan voinut mahdollisesti vaikuttaa todistajiin.

Toronto Star -lehden mukaan tuomari ilmaisi myös huolensa siitä, että Nygård on jättänyt aiemmin ilmaantumatta oikeuden eteen. Uutiskanava CTV News kertoi tuomarin arvioineen, että Nygård voisi vapauduttuaan poistua maasta.

Televisioyhtiö CBC sen sijaan kertoo tuomarin sanoneen, ettei Nygårdin pelättäisi enää aiemmasta muokatun takuusuunnitelman myötä lähtevän karkusalle. Suunnitelma ei kuitenkaan voisi taata, etteikö syytetty ottaisi vapautuessaan yhteyttä todistajiin itse tai avustajien kautta.

Nygård pidätettiin joulukuussa Kanadan Winnipegissä. Häntä uhkaa luovutus Yhdysvaltoihin. 79-vuotiasta Nygårdia syytetään Yhdysvalloissa muun muassa alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista ja kiristyksestä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut