Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karl Emil Tollander -palkinto ja mitali Fredrik Långille

Filosofian tohtori ja kirjailija Fredrik Lång on voittanut Karl Emil Tollanderin palkinnon ja Tollanderin mitalin. Palkinnon ja mitalin jakaa Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS).

Lång voitti palkinnon teoksellaan Geosofi eller Bilder på en utställning: En idéhistorisk resa genom en världsdel. Palkinto on 40 000 euroa.

SLS:n jakamien muiden palkintojen voittajia ovat muun muassa kirjailija Johanna Boholm, intendentti Martin Markelius, filosofian tohtori Siv Storå, näytelmäkirjailija Joakim Groth, näytelmäkirjailija ja prosaisti Milja Sarkola sekä dosentti Henrik Knif.

SLS palkitsee tänä vuonna yhteensä 26 ihmistä, jotka ovat ansioituneet muun muassa tutkimuksen, kirjallisuuden ja kuvataiteen parissa. Palkintoja jaetaan yhteensä 316 000 euron edestä.

SLS:n tehtävänä on kerätä, tutkia ja julkistaa tietoa Suomen ruotsalaisesta kulttuurista. Sen lisäksi se tukee kirjallisuutta sekä humanistista ja yhteiskuntatieteellistä tutkimusta. Tieteellinen seura on perustettu vuonna 1885.