Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi aloittaa esitutkinnan Sörnäisissä pidetyistä "syntymäpäivistä" ja selvittää, onko juhla ollut yksityistilaisuudeksi naamioitu yleisötilaisuus

Poliisi aloittaa esitutkinnan Helsingin Sörnäisissä lauantaina pidetyistä juhlista, joihin osallistui runsaasti ihmisiä.

Poliisi kertoi maanantaina saaneensa juhlien luonteesta uutta tietoa, minkä vuoksi asiasta käynnistetään rikostutkinta.

Sörnäisissä sijaitsevassa juhlatilassa oli lauantaina tilaisuus, jossa oli paikalla runsaasti juhlijoita. Helsingin poliisin partio kävi paikalla, mutta totesi sen hetkisten tietojen valossa kyseessä olleen yksityistilaisuus eikä näin ollen puuttunut tilaisuuden kulkuun, poliisi kertoo.

– Asia on ollut esillä julkisuudessa, ja tilannetta on puitu myös sosiaalisessa mediassa. Helsingin poliisille on tullut tilaisuudesta jälkikäteen sellaista lisätietoa, että päätimme ottaa asian tutkintaan, sanoi ylikomisario Heikki Porola tiedotteessa.

Porola täydensi STT:lle, että poliisi selvittää, onko juhla ollut yksityistilaisuudeksi naamioitu yleisötilaisuus.

Porolan mukaan aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia on syytä noudattaa eikä yli kymmenen hengen yleisötilaisuuksia tai yksityistilaisuuksiksi naamioituja yleisötilaisuuksia tule järjestää.

Poliisi: Paikalla isohko joukko nuoria, mutta ei alaikäisiä

Porolan mukaan poliisi ei vielä maanantaina ollut yksilöinyt, mitkä voisivat olla Sörnäisten tapahtuman tutkintaan liittyvät rikosnimekkeet.

Edelleen oli avoinna myös se, kuinka montaa henkilöä ja keitä voidaan epäillä rikoksesta tai rikoksista.

– Sen voi todeta, että paikalla oli isohko joukko nuoria ihmisiä, mutta ei alaikäisiä, ylikomisario sanoi.

Poliisi meni paikalle Sörnäisiin Porolan mukaan hälytystehtävälle sen jälkeen, kun hätäkeskukselta oli saatu tieto lauantain tilaisuudesta.

– Poliisi menee paikalle tämän tyyppisiin tapahtumiin, erityisesti nyt korona-aikana.

Porolan mukaan poliisi ei ollut ottanut maanantaihin mennessä ketään kiinni Sörnäisten juhlan tutkinnassa.

MTV:n mukaan Sörnäisissä järjestettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä teknobileet. Snapchatissa jaetuilla videoilla voi nähdä useiden ihmisten tanssivan ilman turvavälejä ja maskeja dj:n soittaman musiikin tahtiin, MTV uutisoi sunnuntaina.

Vuokraaja väitti pitävänsä synttärijuhlat

Juhlat järjestettiin Helsingin yliopiston Farmasiakunnan ainejärjestön YFK:n kerhotiloissa. Tilat oli vuokrattu YFK:lta yksityistilaisuutta varten, kertoi ainejärjestön puheenjohtaja Joonatan Haapalainen STT:lle maanantaina.

– Vuokraaja oli yksityishenkilö, joka ilmoitti järjestävänsä tiloissa syntymäpäiväjuhlan.

Haapalaisen mukaan ainejärjestöllä ei ollut tapahtuman aikana kerhotiloissa omaa edustajaansa.

– Kun tilaisuus näyttää olleen muuta kuin mistä oli sovittu, tälle taholle emme enää missään tapauksessa vuokraa kerhotilaa. Harkitsemme muutenkin uudelleen vuokraehtoja, ettei näin voi tapahtua enää uudestaan, hän lisäsi.

Haapalaisen mukaan ainejärjestön tietoon ei ole tullut, että kerhotilan vuokraaja olisi myynyt viime lauantain tapahtumaan pääsylippuja.