Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Konepajayhtiö Cargoteciin kohdistunut törkeä petos käräjillä – KRP:n mukaan yhtiöltä huijattiin jopa 14 miljoonaa euroa

Rikosten on epäilty tapahtuneen Cargotec-konserniin kuuluvassa MacGregorissa, joka on keskittynyt muun muassa laivojen lastinkäsittelyratkaisuihin. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Maria Rosvall / STT

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa alkaa tänään käsittely jutussa, jossa kahta miestä syytetään konepajayhtiö Cargotecin huijaamisesta. Keskusrikospoliisi (KRP) on epäillyt, että yhtiöltä oli erehdytetty yhteensä noin 14 miljoonaa euroa.

Rikosten on epäilty tapahtuneen Cargotec-konserniin kuuluvassa MacGregorissa , joka on keskittynyt muun muassa laivojen lastinkäsittelyratkaisuihin. KRP:n mukaan yhtiötä huijattiin maksamaan rahat ulkomaisten yhtiöiden tileille tekaistuilla laskuilla.

Syytetyt ovat olleet esimiesasemissa MacGregorissa. Molempia syytetään törkeästä petoksesta ja heistä toista lisäksi avunannosta törkeään petokseen. Syyttäjän mukaan epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Kaarinassa Varsinais-Suomessa vuosina 2002–2017.

Cargotec vahvisti rikosepäilyt kesällä 2019. Yhtiö kertoi havainneensa epäillyn talousrikoksen omassa sisäisessä selvityksessään ja tehneensä tutkintapyynnön viranomaisille.

KRP aloitti esitutkinnan vuoden 2018 lopulla. Tutkinnassa tehtiin myös kansainvälistä yhteistyötä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut