Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Verkkouutiset: Vain alle neljännes haluaisi siirtää sote-palvelut maakuntien vastuulle

Yli puolet kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että palvelut pitäisi säilyttää nykyisellään. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Vain alle neljännes kansasta haluaisi siirtää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut maakuntien vastuulle. Tiedot selviävät Verkkouutisten ja Nykypäivän Kantar TNS :llä teettämästä kyselytutkimuksesta.

Yli puolet kyselyyn vastanneista on puolestaan sitä mieltä, että palvelut pitäisi säilyttää nykyisellään. Reilu viidennes ei osannut ilmaista kantaansa asiaan. Tällä hetkellä sote-palvelut ovat kuntien tai kuntayhtymien vastuulla.

Eniten kannatusta palvelujen siirtäminen maakuntien vastuulle sai vihreiden äänestäjiltä, joista 46 prosenttia kannattaa siirtoa. Eniten siirtoa vastustavat perussuomalaisten ja kokoomuksen kannattajat.

Kyselystä ilmenee myös, että sote-palvelujen järjestämisvastuun siirtoa maakunnille kannattavat muuhun Suomeen verrattuna enemmän Itä- ja Pohjois-Suomessa asuvat.

Hallitus ajaa rakennemuutosta, jossa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ovat siirtymässä maakunnille.

Tutkimukseen vastasi noin tuhat suomalaista. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut