Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Voimakas maanjäristys ravisteli Uutta-Kaledoniaa

STT–AFP

Voimakas maanjäristys ravisteli keskiviikkona Suomen aikaa Ranskalle kuuluvaa Uutta-Kaledoniaa Oseaniassa. Maanjäristys aiheutti myös pienen tsunamin, joka ei tiettävästi aiheuttanut vahinkoja missään.

Esimerkiksi Fidzillä tsunamiaallon korkeus oli vain 30 senttiä, ja maan seismologiaviranomaiset peruivat aiemmin antamansa varoituksen. Varoitukset peruttiin myös muissa alueen valtioissa.

Järistys iski Uuteen-Kaledoniaan pian puolenyön jälkeen torstaina paikallista aikaa, eli varhain iltapäivällä keskiviikkona Suomen aikaa. Järistyksen keskus oli kymmenen kilometrin syvyydessä nelisensataa kilometriä Uuden-Kaledonian Pinssaaren itäpuolella, ja sen voimakkuus oli Yhdysvaltain geologisen tutkimuskeskuksen mukaan 7,7.

Alue kuuluu niin sanottuun Tyynenmeren tulirenkaaseen, jossa mannerlaatat törmäävät toisiinsa. Sen seurauksena maanjäristykset ja tulivuorenpurkaukset ovat alueella yleisiä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut