Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tove-elokuva sai kymmenen Jussi-ehdokkuutta

Elokuva-alan Jussi-palkintoehdokkuuksia on saanut eniten elokuva Tove, joka on ehdolla 10 Jussi-patsaan saajaksi . Filmiaura julkisti Jussi-ehdokkaat tänään.

Tove-elokuvan on ohjannut Zaida Bergroth. Taiteilija Tove Janssonista kertova filmi on Jussi-ehdokkaana esimerkiksi parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen sarjoissa.

Jenni Toivoniemen ohjaama elokuva Seurapeli sai kahdeksan ehdokkuutta ja Hamy Ramezamin ohjaama Ensilumi kuusi ehdokkuutta.

Jussi-ehdokkuuksia sai yhteensä 18 eri elokuvaa.

Vuonna 2020 julkaistujen elokuvien Jussi-palkintojen saajat selviävät syksyllä pidettävässä gaalassa.

Vuotuiset Jussi-palkinnot jaetaan parhaille kotimaisille elokuville ja niiden tekijöille.

Vuonna 1944 ensi kertaa jaettu Jussi-palkinto on Euroopan tiettävästi vanhin elokuvapalkinto.

Jaossa yhteensä 16 Jussi-palkintoa

Parhaan elokuvan Jussia tavoittelevat ehdokkaat Eden, Ensilumi, Seurapeli, Teräsleidit ja Tove.

Parhaan ohjauksen palkintoehdokkaat ovat Zaida Bergroth (Tove), Hamy Ramezan (Ensilumi) ja Jenni Toivoniemi (Seurapeli).

Naispääosan Jussi-ehdokkaat ovat Laura Birn (Viimeiset), Emmi Parviainen (Seurapeli) ja Alma Pöysti (Tove). Miespääosan palkinnolle ovat ehdolla puolestaan Shahab Hosseini (Ensilumi), Peik Stenberg (Elämää kuoleman jälkeen) sekä Jussi Vatanen (Metsäjätti).

Naissivuosan Jussi-ehdokkaat ovat Iida-Maria Heinonen (Seurapeli), Satu Tuuli Karhu (Eden) ja Saara Pakkasvirta (Teräsleidit). Miessivuosan ehdokkaiksi valittiin Tommi Korpela (Viimeiset), Samuli Niittymäki (Seurapeli) ja Shanti Rooney (Tove).

Käsikirjoituksellaan yltivät Jussi-ehdokkaiksi Tove-elokuvan tarinan tehnyt Eeva Putro, Ensilumen kirjoittaneet Hamy Ramezan ja Antti Rautava sekä Seurapelin käsikirjoittanut Jenni Toivoniemi.

Dokumenttielokuvan Jussia tavoittelevat Aalto, Lost Boys ja Neiti Aika.

Jussi-palkintoja jaetaan yhteensä 16 eri kategoriassa.