Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Näin estät kiusallisten videoiden leviämisen nettiin, laita taustalle soimaan Beatlesia – Tivi: somepalvelujen automaattisuodatusta voi hyödyntää poliisienkin käyttämällä kikalla

Somepalvelut käyttävät erilaisia automaattisia piratismisuodatuksia. Ella Kajaste
Tommi Salo

Tommi Salo

Haluatko estää sinusta kuvatun videon esittämisen ja levittämisen verkossa?

Tivi-sivusto kertoo yhden konkreettisen keinon, jolla videoiden leviämisen saattaa pystyä estämään. Kyse on tekijänoikeuksien suojaksi rakennetun järjestelmän hyödyntämisestä.

Laita siis taustalle soimaan musiikkia, ja voi olla, että kiusallinen tilanne ratkeaa sillä.

Tivi selittää, että syy löytyy somepalvelujen käyttämästä automaattisesta piratismisuodatuksesta. Jos joku jakaa videoita, joissa on tekijänoikeuksien suojaamaa aineistoa, esimerkiksi taustalla soivaa musiikkia, videon esittäminen saattaa katketa saman tien tai se saatetaan poistaa jälkikäteen.

Tivi nostaa esille kaksi tapausta Yhdysvalloista, joissa poliisi on laittanut soimaan taustalle musiikkia, kun kansalaisaktivisti on kuvannut kohtaamisiaan poliisin kanssa puhelimellaan ja jakanut videot suoraan verkkoon. Tapauksista kertoo Vice-sivusto.

Toinen poliiseista luotti Beatlesin voimaan, sillä yhden teorian mukaan sen pitäisi olla varma valinta, jos haluaa saada piraattisuodattimen aktivoitua.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut