Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Haavisto ja Lavrov tapaavat maanantaina Pietarissa jännitteisessä ilmapiirissä, yhteinen tiedotustilaisuus puoliltapäivin

Haavisto ja Lavrov yhteisessä tiedotustilaisuudessa keskustelunsa jälkeen Helsingissä viime maaliskuussa. Markku Ulander / Lehtikuva

STT

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin tapaaminen maanantaina Pietarissa kiinnostanee kansainvälisestikin sen jälkeen, kun EU:n ulkosuhteista vastaavan Josep Borrellin vierailu Moskovassa epäonnistui helmikuun alkupuolella.

Venäjä julkaisi Lavrovin ja Borrellin yhteisen tiedotustilaisuuden aikana tiedotteen, jossa se kertoi karkottavansa maasta Saksan, Puolan ja Ruotsin diplomaatteja. Lavrovin on luonnehdittu käyttäneen Borrellia ovimattona.

Haaviston ja Lavrovin yhteinen tiedotustilaisuus on maanantaina noin kello 12 Suomen aikaa.

Ulkoministerien on määrä keskustella vierailun aikana muun muassa oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin tilanteesta ja EU:n ja Venäjän välisistä suhteista, jotka ovat tällä hetkellä äärimmäisen kireät.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut