Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Maaseudun Tulevaisuuden kysely: Suuri osa suomalaisista siirtäisi jalkapallon EM-kisat Venäjältä ja hyväksyisi uudet EU-pakotteet

Koronaviruksen takia siirtyneet EM-kisat on tarkoitus järjestää kesällä useassa Euroopan maassa. Yksi kisakaupungeista on Pietari. AFP / LEHTIKUVA

STT

Seitsemän kymmenestä suomalaisesta haluaisi siirtää jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailut pois Venäjältä, selviää Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä.

Koronaviruksen takia siirtyneet EM-kisat on tarkoitus järjestää kesällä useassa Euroopan maassa. Yksi kisakaupungeista on Pietari.

Enemmistö kyselyyn vastanneista ajattelee myös, että Suomen pitäisi olla mukana mahdollisissa seuraavissa Venäjän vastaisissa EU-pakotteissa. Uudet pakotteet ovat nousseet esiin sen jälkeen, kun maan oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyi vangittiin.

Erityisesti vihreiden ja RKP:n kannattajat haluavat osallistua EU-pakotteisiin. Perussuomalaisten kannattajista enemmistö on sitä mieltä, että Suomen pitäisi jättäytyä mahdollisten pakotteiden ulkopuolelle.

Kantar TNS Agrin teettämään kyselyyn vastasi helmikuussa yli tuhat suomalaista. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut