Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomessa on raportoitu 407 uutta koronatartuntaa – rokotettujen määrä kasvoi vuorokaudessa noin 10 000:lla

Koko epidemian aikana Suomessa on nyt raportoitu 49 572 koronatartuntaa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on raportoitu 407 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 5 170, mikä on 679 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän päivän aikana on raportoitu puolestaan 2 678 tartuntaa. Luku on 186 tapausta enemmän kuin edellisen viikon aikana.

Tartuntojen ilmaantuvuus on Suomessa nyt vajaat 91 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahdessa viikossa. Suurin ilmaantuvuusluku on Etelä-Suomen Hus-alueen yli 174 ja pienin Pohjois-Karjalan 11.

Paikkakunnista tartuntoja on kirjattu Helsingissä nyt yli 14 200. Seuraavaksi eniten tartuntoja on ollut Vantaalla (lähes 5 600) ja Espoossa (lähes 5 000).

Koko epidemian aikana Suomessa on nyt raportoitu 49 572 koronatartuntaa.

Rokotteen toisen annoksen saaneita nyt noin 64 000

Koronarokotteen on saanut Suomessa tähän mennessä runsaat 197 500 ihmistä, ilmoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Rokotettujen määrä kasvoi vuorokaudessa noin 10 000:lla.

Eniten rokotettuja on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, missä rokotteen on saanut noin 52 600 ihmistä. Pirkanmaalla rokotettuja on noin 22 000 ja Varsinais-Suomessa noin 19 500.

Koronarokotteen toisen annoksen saaneita on Suomessa nyt noin 64 000.

Koronakuolemia yli 700

THL kertoo myöhemmin päivällä koronaviruksen vuoksi sairaalassa olevien potilaiden määrän sekä mahdollisista uusista koronavirukseen liittyvistä kuolemantapauksista. Lisäksi THL päivittää koronarokotteen saaneiden ihmisten lukumäärän.

Eiliseen mennessä koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia oli todettu Suomessa 708. Sairaalahoidossa oli 112 koronapotilasta, joista 16 oli tehohoidossa. Koronarokotteen oli saanut runsaat 187 000 ihmistä.

Jyväskylän tilanne rauhoittumassa

Keski-Suomessa Jyväskylän koronatilanne on rauhoittumassa, ja kaupunki on palannut epidemian leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen.

Alle 18-vuotiaiden liikuntaharrastukset Jyväskylän kaupungin tiloissa jatkuvat taas maanantaina kahden viikon tauon jälkeen, Jyväskylän kaupunki kertoo.

Kuluneella viikolla Jyväskylässä on todettu 47 koronatartuntaa, joista noin kaksi kolmasosaa karanteenissa olleiden perheiden keskuudessa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kertoi tänään, että yli 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on edelleen kielletty Itä-Suomen alueella. Kielto jatkuu 22. maaliskuuta saakka.

Päätös on voimassa Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakuntien kunnissa.

Korkeintaan kahdenkymmenen osallistujan tilaisuuksia ja kokouksia voi järjestää Itä-Suomessa sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa edellyttäen, että annettuja turvallisuusohjeita noudatetaan.

Skellefteån tehdastyömaalta levinnyt brittimuunnosta Keski-Pohjanmaalle ja Lappiin

Suomessa on todettu ainakin kuusi koronaviruksen brittimuunnoksen aiheuttamaa tartuntaa, jotka liittyvät Northvoltin akkutehdastyömaahan Ruotsin Skelleftåssa.

Näistä tartunnoista neljä on todettu Keski-Pohjanmaalla, kertoo STT:lle Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten infektioylilääkäri Marko Rahkonen.

Lapissa puolestaan on todettu kaksi ryppääseen liittyvää muunnostartuntaa, kertoo Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas.

Yhteensä Suomessa on Broaksen tietojen mukaan todettu tähän mennessä kolmisenkymmentä ryppääseen liittyvää koronatartuntaa.

Virusmuunnosten on havaittu tarttuvan eteenpäin aiempaa herkemmin.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut