Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomessa kuusi uutta koronakuolemaa ja 343 uutta tartuntaa – Hus-alueen ilmaantuvuus kaksinkertainen maan keskiarvoon verrattuna

Suomessa on raportoitu yli 340 uutta koronavirustartuntaa. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Maiju Ylipiessa, Saara-Miira Kokkonen / STT

Suomessa on raportoitu kuusi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kaikkiaan virukseen liittyviä kuolemia on todettu Suomessa nyt 716.

Sairaalahoidossa on 129 koronapotilasta, joista 21 on tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut kahdellakymmenellä perjantaista.

Aiemmin tänään raportoitiin 343 uutta koronatartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 5 180, mikä on 203 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän päivän aikana on todettu puolestaan 2 693 tartuntaa. Luku on 206 tapausta enemmän kuin edellisen viikon aikana.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on Suomessa kahden viime viikon ajalta 90,5 tapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Suhteellisesti eniten koronavirustapauksia esiintyy tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa ilmaantuvuus on koko maan lukuun verrattuna kaksinkertainen. Seuraavaksi korkeinta ilmaantuvuus on Vaasan ja Itä-Savon sairaanhoitopiireissä.

Rauhallisin tautitilanne on puolestaan Ahvenanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa.

Koko epidemian aikana Suomessa on nyt todettu 50 662 koronatartuntaa.

Suomessa 210 000 rokotettua

Koronavirusrokotteen on saanut Suomessa nyt 210 000 ihmistä. Määrä on noussut eilisestä noin 700:lla. Toisen annoksen on saanut vajaat 67 000 ihmistä.

Valtaosa rokotteen saaneista on yli 80-vuotiaita, joista yli 78 000 on saanut ainakin yhden rokoteannoksen.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on saanut maanantaihin mennessä yhteensä 465 haittavaikutusilmoitusta koronavirusrokotteista. Lähes kaikki ilmoitukset on tehty kauemmin käytössä olleesta Pfizerin ja Biontechin rokotteesta.

Vajaa kolmasosa ilmoituksista on luokiteltu vakaviksi. Yleisimmin ilmoitettuina haittoina näissä olivat päänsärky, kuume ja raajakipu.

Yli 410 virusmuunnostartuntaa

Virusmuunnosten aiheuttamia tartuntoja on todettu Suomessa maanantaihin mennessä yhteensä 413. Valtaosa näistä on Britannian virusmuunnosta.

Uudellamaalla sipoolaisessa hiihtokeskuksessa helmikuun alussa käyneet ovat voineet altistua koronavirusmuunnokselle, tiedottaa Sipoon kaupunki. Talma Skissä 2., 6. ja 8. helmikuuta paikalla olleella on todettu koronatartunta, jonka epäillään olevan virusmuunnosta.

Kaikkia hiihtokeskuksen sisätiloissa käyneitä kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, vaikka heillä ei olisi mitään tartuntaan viittaavia oireita.

Yle: THL suosittaa, että Koronavilkun altistumisilmoitusta seuraa jatkossa testi ja karanteeni

THL suosittelee, että jatkossa kaikki Koronavilkun kautta altistumisilmoituksen saaneet ohjattaisiin testeihin, kertoo Yle . Lisäksi THL suosittelee sairaanhoitopiirejä ohjaamaan kaikki sovelluksen kautta altistumisilmoituksen saaneet omaehtoiseen karanteeniin. Suositus koskee myös negatiivisen testituloksen saaneita ja rokotettuja.

THL:n mukaan uudet suositukset tulevat voimaan maaliskuun alkupuolella. Ylen kyselyn perusteella monissa sairaanhoitopiireissä käytäntö on kuitenkin päätetty ottaa heti käyttöön.

THL:stä myönnetään, että uusi linjaus tulee kasvattamaan koronatestien määrää.

– Sillä, että testeissä käydään, pystytään välttämään koronaviruksen leviämistä, THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho sanoo Ylelle.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut