Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyrki Erran Lyijyvalkoinen sai Vuoden johtolanka -palkinnon – trilleri sijoittuu taidemaailmaan

Lyijyvalkoinen on Jyrki Erran kolmas romaani. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Jyrki Erran romaani Lyijyvalkoinen on voittanut Vuoden johtolanka -palkinnon. Suomen dekkariseura myöntää tunnustuksen edellisen vuoden merkittävästä kotimaisesta dekkariteosta.

Lyijyvalkoinen on arvoituksellinen trilleri, joka vie lukijan kadonneen taideteoksen jäljissä Roomaan keskelle valtapeliä.

– Erran romaani sijoittuu alueelle, johon suomalaisessa rikoskirjallisuudessa ei juuri ole paneuduttu: taidemaailmaan ja siellä liikkuviin suuriin rahoihin, toteaa Vuoden johtolanka -palkintoraati.

Raadin mukaan liki 500-sivuisesta rikosromaanista pääsee harvoin vilpittömästi sanomaan, että sen kerronnasta ei juuri tyhjäkäyntiä ja turhia koukeroita löydy. Lyijyvalkoinen on kuitenkin tällainen opus.

Helsinkiläinen Jyrki Erra (s. 1950) on arkkitehti, joka on toiminut työuransa julkisten rakennusten suunnittelutehtävissä. Lyijyvalkoinen on hänen kolmas romaaninsa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut