Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ruotsi harkitsee kauppojen ja ravintoloiden sulkemista, jos koronatilanne pahenee

Sosiaaliministeri Lena Hallgren ei yksilöinyt, missä tilanteessa hallitus ryhtyy sulkemaan yhteiskuntaa, vaan sanoi päätöksen perustuvan kokonaisharkintaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Ruotsin hallitus varautuu sulkemaan muun muassa kauppoja, ravintoloita ja kuntosaleja koronapandemian vuoksi, kertoi sosiaaliministeri Lena Hallengren keskiviikkona.

– Tiedän, että me kaikki odotamme kovasti paluuta normaalioloihin, mutta tilanne on edelleen vakava. On huolestuttavaa, että tartuntojen määrä kasvaa. On olemassa riski kolmannesta aallosta, Hallengren sanoi.

– Emme ole vielä päättäneet mistään sulkemisista, mutta varaudumme ottamaan käyttöön tämänkin pandemialain tarjoaman mahdollisuuden. On selvää, ettemme voi odottaa liian kauan, ministeri jatkoi.

Hallgren ei yksilöinyt, missä tilanteessa hallitus ryhtyy sulkemaan yhteiskuntaa, vaan sanoi päätöksen perustuvan kokonaisharkintaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut