Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvästi bensa ja diesel – Ford siirtyy Euroopan markkinoilla kokonaan sähköön vuoteen 2030 mennessä

Amerikkalainen autojätti Ford aikoo siirtyä myymään Euroopan markkinoilla pelkästään sähköllä toimivia henkilöautoja vuoteen 2030 mennessä. Välivaihe saavutetaan vuoden 2026 puolivälissä, jolloin kaikki Fordin Euroopassa myymät henkilöautot ovat joko ladattavia hybridejä tai kokonaan sähköisiä.

Ford sijoittaa Saksan Kölnissä sijaitsevan tehtaansa sähköautotuotannon kehittämiseen 830 miljoonaa euroa. Ensimmäinen Euroopassa rakennettu Fordin sähköauto on määrä koota Kölnissä vuonna 2023.

Paketti- ja kuorma-autoissa siirtymä tapahtuu hitaammin. Ford arvioi, että kaksi kolmasosaa niistä on joko ladattavia hybridejä tai sähköisiä vuonna 2030.

EU:ssa on päätetty, että uusien autojen hiilidioksidipäästöjen pitää jäädä keskimäärin alle 95 grammaan. Jos tämä päästöraja ylittyy, joutuvat autonvalmistajat maksamaan sakkoja. Uusi lainsäädäntö tuuppaa autoteollisuutta kasvattamaan sähköautojen ja hybridien osuutta myynnistä tuntuvasti.

Saksalainen autojätti Volkswagen ilmoitti tammikuussa, että sen henkilöautojen hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet noin viidenneksellä, kun hybridien ja sähköautojen myynti on nelinkertaistunut Euroopassa.