Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Matkustajakadosta kärsivät Finnair ja Viking Line kertovat koronavuoden tuloksensa

Viking Linen matkustajamäärä väheni vuoden aikana 70 prosenttia verrattuna vuoteen 2019. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Finnair ja Viking Line joutuivat viime vuonna kovaan kurimukseen, kun koronaviruksesta seuranneet matkustusrajoitukset veivät niiltä suurimman osan asiakkaista. Molemmat yhtiöt julkistavat tänään viime vuoden tilinpäätöksensä.

Finnairin joulukuun matkustajamäärä kutistui 92 prosenttia verrattuna vuoden 2019 joulukuuhun. Koko vuoden osalta pudotus oli yli 76 prosenttia. Lokakuussa päättyneet yt-neuvottelut johtivat noin 600 työpaikan vähennyksiin Suomessa ja suurin osa henkilöstöstä on ollut toistaiseksi lomautettuna. Valtio on rientänyt Finnairin avuksi ja valmistellut yhtiölle vakuudetonta 400 miljoonan euron hybridilainaa.

Viking Linen matkustajamäärä väheni vuoden aikana 70 prosenttia verrattuna vuoteen 2019. Seitsemästä aluksesta vain neljä on liikennöinyt säännöllisesti vuoden aikana ja liiketoimintaa on kannatellut lähinnä rahtiliikenne. Varustamo on saanut valtion takaukset vajaan 40 miljoonan euron likviditeettilainoille, joilla turvataan yhtiön maksuvalmius.

Myös Viking Line kävi viime vuonna mittavat yt-neuvottelut, joiden seurauksena yhtiö vähensi kaikkiaan 180 työpaikkaa. Suurin osa Viking Linen maa- ja merihenkilöstöstä on edelleen osa-aikaisesti tai kokonaan lomautettuna.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut