Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähkönkulutus nousi aamulla kuluvan talven ennätykseen

Kiristynyt pakkanen on nostanut sähkönkäytön tänään kuluvan talven ennätykseen, kertoo Energiateollisuus.

Aiempi ennätys oli tammikuun 15. päivältä kello yhdeksän ja kymmenen väliltä. Tuolloin sähköä kului 14 230 megawatin teholla. Tänään aamusta vastaava lukema oli Energiateollisuuden mukaan 14 267 megawattia.

Sähkön tuonnin volyymi aamun huipputuntina oli kolmen tuhannen megawatin luokkaa. Sen osuus kulutuksesta poikkeaa melko vähän viime vuoden keskiarvosta, Energiateollisuus kertoo.

Itä-Helsingissä ilmeni aamupäivällä laaja sähkökatko, joka vei pahimmillaan sähköt 20 000 taloudelta. Häiriö ei kuitenkaan liittynyt lämpötilaan, vaan Herttoniemen sähköasemalla ilmenneeseen tekniseen vikaan. Energiateollisuuden mukaan pitkät sähkökatkot ovat Helsingin seudulla erittäin harvinaisia.

Pakkaset ovat koetelleet tänä talvena pahoin esimerkiksi Yhdysvaltain eteläistä osavaltiota Texasia, jossa lähes kaksi miljoonaa ihmistä oli torstaina edelleen ilman sähköä.

– Texas on eristänyt energiajärjestelmänsä muista osavaltioista välttyäkseen liittovaltiotason sääntelyltä. Texasista menee hyvin vähän piuhoja muihin osavaltioihin, kommentoi tilannetta Energiateollisuuden markkinoista vastaava johtaja Pekka Salomaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa Suomessa tilanne on täysin päinvastainen.