Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nya Åland: M/S Eckerö kävi karilla Ahvenanmaalla – sähkökatkos vei ohjattavuuden

Ahvenanmaalla Eckerö Linjenin alus M/S Eckerö kävi karilla torstaina iltapäivällä. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Ahvenanmaalla Eckerö Linjenin alus M/S Eckerö kävi karilla torstaina iltapäivällä, uutisoi Nya Åland . Laivalla oli sähkökatkos Berghamnin ulkopuolella Eckerössä, minkä jälkeen se sai hieman ennen kello yhtä pohjakosketuksen.

Kukaan ei loukkaantunut karilleajossa, kertoi Eckerö-varustamon teknillinen tarkastaja Juhani Aarnio STT:lle. Hänen mukaansa aluksella oli karilleajon sattuessa 195 ihmistä, joista matkustajia oli 149.

Laiva pääsi omilla koneilla laituriin Berghamniin Aarnion mukaan noin 20 minuutin kuluttua pohjakosketuksesta.

Aluksen matkustajat olivat tulossa Berghamniin Ruotsista. He pääsivät poistumaan M/S Eckeröstä heti satamaan tulon jälkeen.

Varustamolla ei ollut Aarnion mukaan vielä iltapäivällä käsitystä siitä, mikä oli aluksen ohjattavuuden hetkeksi vieneen sähkökatkoksen syy.

Sukeltajat olivat saapumassa satamaan tarkistamaan aluksen kuntoa torstaina iltapäivällä. Laiva selvisi alustavien tietojen mukaan vähin vaurioin. Alukseen ei päässyt Aarnion mukaan sisään vettä.

M/S Eckerön paluumatka Ruotsiin peruttiin torstailta. Laivan oli määrä lähteä Berghamnista jo iltapäivällä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut