Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Myanmarin protesteissa ensimmäinen kuolonuhri, päähän ammuttu nainen kuoli

Junttaa vastustavat protestit ovat jatkuneet päivittäin vallankaappauksesta lähtien. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Myanmarin sotilasvallankaappausta vastustavissa mielenosoituksissa on tullut ensimmäinen kuolonuhri. Viime viikolla päähän ammuttu 20-vuotias nainen on menehtynyt vammoihinsa, kertovat sairaalalähteet.

Nainen haavoittui Naypyidawissa, kun sotilaat avasivat tulen kohti mielenosoittajia. Sotilaiden kerrottiin käyttäneen kumiluoteja, mutta sairaalalähteiden mukaan nyt kuollut nainen ja ainakin yksi muu mielenosoittaja haavoittuivat normaaleista luodeista.

Sairaalalähteiden mukaan lääkäreitä ja hoitajia on painostettu koko ajan sen jälkeen, kun nainen tuotiin hoitoon, minkä vuoksi jotkut työntekijöistä ovat jättäneet työpaikkansa.

Juntan edustaja Zaw Min Tun vahvisti aikaisemmin tällä viikolla, että naista oli ammuttu ja sanoi, että tapaus tullaan tutkimaan.

Naisesta on jo tullut mielenosoitusten symboli, ja protestoijat ovat toistuvasti vaatineet häntä ampuneita oikeuden eteen.

Sotilaat kaappasivat vallan Myanmarissa runsaat kaksi viikkoa sitten ja ottivat kiinni muun muassa maata johtaneen Aung San Suu Kyin ja presidentti Win Myintin.

Junttaa vastustavat protestit ovat jatkuneet päivittäin vallankaappauksesta lähtien. Kansainvälinen yhteisö on toistuvasti kehottanut sotilaita luopumaan vallasta ja palauttamaan maa siviilihallintoon.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut