Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Texasin senaattori Ted Cruz lensi lomalle Meksikoon, kun osavaltiossa miljoonat värjöttelivät sähköttä

Cruzin mukaan hän oli luvannut matkan tyttärilleen jo kauan sitten, koska koulut ovat kiinni koronapandemian vuoksi ja hän halusi olla hyvä isä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa Texasin toisen senaattorin Ted Cruzin lomamatka Meksikoon on nostattanut ison kohun. Republikaaneja edustava Cruz lensi perheineen lomalle samaan aikaan kun miljoonat osavaltion asukkaat värjöttelivät kodeissaan ilman sähköä ja osa myös ilman juoksevaa vettä, kertoi yleisradioyhtiö BBC perjantaina.

Cruz kuvattiin keskiviikkona lentokentällä lähdössä lomalle. Senaattorin mukaan hän oli luvannut matkan tyttärilleen jo kauan sitten, koska koulut ovat kiinni koronapandemian vuoksi ja hän halusi olla hyvä isä.

– Ihmiset Teksasissa jäätyvät kirjaimellisesti hengiltä, ja silti Ted Cruz matkustaa Cancuniin, kauhisteli demokraattien edustajainhuoneen jäsen Pramila Jayapal Twitterissä.

Cruz ei ole pyytänyt matkaansa anteeksi, mutta totesi sen olleen virhe.

– Jälkiviisaana voin sanoa, että jos olisin tajunnut, miten tämä matka nähdään ja miten ihmiset reagoivat, en luonnollisesti olisi lähtenyt, hän sanoi haastattelussa.

– Lähtö ei kuitenkaan tuntunut oikealta, joten muutin paluulentojani ja palasin ensimmäisellä mahdollisella koneella, Cruz jatkoi.

Poikkeuksellisen raju talvimyrsky on tällä viikolla runnellut Texasia ja vienyt sähköt miljoonilta. Vaikka sähköjä on jonkin verran saatu palautettua, vielä torstaina puoli miljoonaa taloutta oli ilman sähköä.

Houstonissa tuhannet asukkaat kärsivät sähkökatkojen lisäksi vesipulasta, koska verkostoon ei saatu riittävästi painetta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut