Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pääkallokelit jatkuvat laajalti – varoitus erittäin huonosta ajosäästä maan etelä- ja keskiosissa

Ilmatieteen laitos varoittaa iltaan asti huonosta jalankulkusäästä Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Henrietta Nyberg, Saara-Miira Kokkonen, Pertti Mattila / STT

Suomen yli kulkeva lumisadealue ja jäätävä sade aiheuttavat haasteita liikenteelle sekä jalankulkijoille myös tiistaina. Lunta saattaa tupruttaa paikoitellen jopa yli kymmenen senttimetriä.

Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin huonosta ajosäästä lähes kaikkialla maan etelä- ja keskiosassa. Erityistä varovaisuutta auton ratissa tulee noudattaa kaikkialla lukuun ottamatta Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pohjois-Karjalan ja Ahvenanmaan maakuntia.

Maan pohjoisosissa ajokeli on huono.

– Kertymät jäävät ehkä hieman vähäisemmiksi siellä, mutta kumminkin tulee ihan reilusti lunta. Pakkaslumi pöllyää, kertoi päivystävä meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta maanantai-iltana.

Jalankulkusää jatkuu vaarallisen liukkaana Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Lounais-Suomessa, Satakunnassa, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä.

– Siellä, missä on jäätäviä sateita tullut viikonloppuna, tulee tiistaina taas, Valta sanoo.

Tiistaina lämpötilat vaihtelevat itäisen Suomen noin 20 pakkasasteesta Etelä- ja Lounais-Suomen nollakeliin.

Vakavilta onnettomuuksilta vältytty

Maanantaina liikenteessä tiettävästi vältyttiin isommilta onnettomuuksilta, vaikka tieltä suistumisia ja ulosajoja oli useita.

Tiet ovat kuitenkin edelleen liukkaat viikonlopun jäätävien sateiden jäljiltä.

– Polanteet on ihan teräsjäätä, ja vaikka sinne on kylvetty hiekkaa, se on silti auton pyörien alla kovin liukas, sanoo Marko Kolattu tieliikennekeskuksesta.

Tieliikennekeskus kehottaa myös jalankulkijoita varovaisuuteen, jotta loukkaantumisilta vältyttäisiin jäisillä jalankulkuväylillä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut