Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ilkka-Yhtymä kasvoi ja kasvatti vertailukelpoista liikevoittoaan loppuvuonna kymmenyksellä

Ilkka-Yhtymä -konsernin toimitalo Seinäjoella. TEEMU SALONEN / LEHTIKUVA

STT

Mediakonserni Ilkka-Yhtymän oikaistu oman toiminnan liikevoitto loka–joulukuulta kasvoi noin 12 prosentilla 780 000 euroon, kun edellisenä vuonna samaan aikaan se oli 690 000 euroa. Neljänneksen liikevaihto kasvoi yli 3 miljoonalla eurolla noin 13 miljoonaan euroon.

Liikevoittoa tuli suhteessa kuitenkin aiempaa vähemmän: sitä oli 6 prosenttia suhteessa liikevaihtoon, kun vuotta aiemmin liikevoittoprosentti oli 7.

Koko vuoden oikaistu liikevoitto taas kasvoi lähes 1,8 miljoonaan euroon edellisen vuoden hieman alle 1,3 miljoonasta eurosta. Samalla ajalla myös liikevaihto kasvoi yli 9 miljoonalla eurolla noin 46 miljoonaan euroon. Koko vuoden osalta oikaistu liikevoittoprosentti siis kasvoi puolella prosentilla 3,9 prosenttiin.

Ilkka-Yhtymässä tapahtui viime vuonna kaikenlaisia muutoksia: tammikuussa konserni osti enemmistön markkinoinnin ja viestinnän pilvipalveluita tuottavasta Liana Technologies -yrityksestä, ja tammikuun lopussa maakuntalehdet Ilkka ja Pohjalainen yhdistyivät Ilkka-Pohjalaiseksi. Marraskuussa konserni osti digitoimisto Digimogulin .

Koronapandemia vaikutti konsernin eri osiin hyvin eri tavoin: ilmoitustuotot notkahtivat vuoden aikana 26 prosenttia, ja painopalveluiden ulkoinen liikevaihto laski 21 prosenttia. Toisaalta konserni kertoo, että digitaalisten markkinointipalveluiden sekä viestinnän ja markkinoinnin teknologiapalveluiden kysyntä jatkui vakaampana, kun muut yritykset laittoivat enemmän työtä ja rahaa digitaalisten palveluiden kehittämiseen.

Vuoden 2020 osinkojen jakamisesta hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle 0,30 euron osinkoa per osake. Osinko maksettaisiin kahdessa erässä, joista ensimmäinen olisi huhtikuussa ja toinen arviolta marraskuussa 2021.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut