Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Asuntokauppa vilkastui tammikuussa – hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla ja laskivat muualla

Kiinteistönvälittäjien kautta tehtiin tammikuussa seitsemän prosenttia enemmän kauppoja kuin vuotta aiemmin. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Vanhojen osakeasuntojen hinnat kehittyivät tammikuussa tuttuun tapaan eri suuntiin pääkaupunkiseudulla ja muualla maassa, kertoo Tilastokeskus. Hinnat olivat pääkaupunkiseudulla 2,7 prosenttia korkeammat kuin viime vuoden tammikuussa.

Muualla maassa hinnat laskivat 0,6 prosenttia, mutta alueelliset erot olivat suuria. Turussa kirjattiin viime vuoden tammikuuhun verrattuna peräti 7,4 prosentin nousu. Oulussa hinnat laskivat 2,9 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla nousu oli nopeinta Vantaalla, jossa hinnat kipusivat tammikuusta tammikuuhun 3,7 prosenttia. Helsingissä nousu oli 3,3 prosenttia.

Joulukuuhun verrattuna hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla 1,5 prosenttia ja muualla maassa 2,1 prosenttia.

Kauppa oli vilkkaampaa kuin vuosi sitten. Kiinteistönvälittäjien kautta tehtiin tammikuussa seitsemän prosenttia enemmän kauppoja kuin vuotta aiemmin.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Haaparannan nuuskarallia ei pysäytä pandemiakaan

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut