Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nigeriassa jälleen koululaissieppaus – opettajien mukaan satoja oppilaita kateissa

Nigeriassa epäillään aseistettujen rikollisten siepanneen suuren joukon koululaisia viime yönä.

Asemiehet hyökkäsivät aamuyöllä maan luoteisosassa sijaitsevaan tyttökouluun ja sieppasivat toistaiseksi tuntemattoman määrän koululaisia makuusaleista.

Zamfaran osavaltion viranomaiset ovat vahvistaneet sieppauksen tapahtuneen. Viranomaisten mukaan sieppaajia jäljitetään parhaillaan.

Koulun opettajien mukaan kateissa olisi satoja oppilaita. Yksi koulun opettajista kertoi uutistoimisto AFP:lle, että yli 300 oppilasta olisi kateissa. Toisen opettajan arvion mukaan kateissa olisi jopa 550 koululaista.

– On mahdollista, että osa heistä on onnistunut karkaamaan, mutta emme ole varmoja, opettaja sanoi AFP:lle.

Kahden oppilaan vanhempi kertoi aiemmin saaneensa puhelinsoiton sieppauksesta.

Nigerian luoteis- ja keskiosassa on tapahtunut viime aikoina useita sieppauksia. Viime viikolla Nigerin osavaltiossa asemiehet hyökkäsivät kouluun, surmasivat yhden oppilaan ja sieppasivat yhteensä 42 ihmistä, joista 27 oli koululaisia.

Joulukuussa siepattiin satoja koulupoikia, jotka vapautettiin myöhemmin. Boko Haram ilmoitti olevansa sieppausten takana.

Sieppauksia ovat tehneet pitkälti rahan toivossa rikollisjengit, joilla ei tiettävästi ole ideologisia kytköksiä. Viranomaiset pelkäävät kuitenkin, että ryhmiin on soluttautunut myös jihadisteja.