Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kansantaiteen esiintuoja Veli Granö sai Akseli Gallen-Kallelan palkinnon

Kalevalaseuran mukaan Granö, 60, on monipuolinen taiteilija, valokuvaaja, elokuvantekijä ja opettaja. TEA KARVINEN / LEHTIKUVA

STT

Kalevalaseura on antanut Akseli Gallen-Kallelan palkinnon taiteilija Veli Granölle. Granö sai 10 000 euron suuruisen palkinnon suomalaisen nykykansantaiteen eli ITE-taiteen hyväksi tekemästään työstä.

Granö palkittiin Kalevalan päivän juhlassa. Kalevalaseuran mukaan Granö, 60, on monipuolinen taiteilija, valokuvaaja, elokuvantekijä ja opettaja. Hänet palkitaan erityisesti toiminnasta ITE-taiteen löytäjänä, dokumentoijana ja esiin nostajana.

Kalevalaseura kehui Granön uskaltaneen lähteä tutkimaan marginaaliin sujahtanutta kansaa ja sen luovuutta tilanteessa, jossa viihdeteollisuudesta oli tulossa enemmistön suosimaa kulttuuria ja talonpoikainen kansantaide oli jo julistettu kuolleeksi.

3 000 euron arvoisen Kalevalaseuran erityispalkinnon sai Ylioppilaskunnan laulajat Leevi and the Leavingsin Pohjois-Karjala-kappaleesta tekemästään sovituksesta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut