Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Norwegian hankkiutuu eroon Boeing 737 Max -koneistaan

Norwegian rämpii talousvaikeuksissa. Kuvassa yhtiön kone lähestymässä Arlandan kenttää vuosi sitten Ruotsissa. AFP / LEHTIKUVA

STT–NTB

Talouskriisissä rämpivä halpalentoyhtiö Norwegian hankkiutuu eroon Boeing 737 Max -koneistaan, kertoo uutissivusto E24.no . Kahdessa tuhoisassa lentoturmassa ollut konemalli on vastikään päässyt lentokiellosta ja saanut luvan palata Euroopan liikenteeseen.

Yhtiön talousjohtaja Geir Karlsen kertoo, että lentokonevälittäjä Orix Aviation on saanut tehtävän hankkia uusia vuokraajia tai omistajia Norwegianin jo vastaanottamille koneille.

Yhtiö oli alun perin ennen lentoturmia ja koronakriisiä tilannut Boeingilta 100 kyseisen mallin konetta, joista se ehti ottaa vastaan 18. Lentoyhtiö ja lentokonevalmistaja kiistelevät edelleen oikeudessa tilauksen perumisesta.

Norwegian käy parhaillaan läpi yrityssaneerausta ja tarkoitus on, että yhtiölle jäisi 53 konetta, jotka ovat Boeingin vanhempaa 737-800 mallia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut