Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työllisyyden kuntakokeilut alkavat tänään – yhtenä tarkoituksena on parantaa pidempään työttömänä olleiden pääsyä työmarkkinoille

Työllisyyden kuntakokeilut alkavat tänään. Kokeilut jatkuvat hieman yli kahden vuoden ajan.

Työllisyyden kuntakokeilussa tavoitteena on edistää nykyistä tehokkaammin työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikommassa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille. Kokeilun aikana muun muassa kehitetään palveluja, joiden avulla TE-palveluiden asiakkaiden yksilölliset osaamisen kehittämistarpeet ja työllistymisen esteet voitaisiin tunnistaa.

Mukana kokeilussa ovat ne työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi mukana ovat kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat sekä maahanmuuttajat ja vieraskieliset, jotka ovat joko työttömänä tai työvoimapalveluissa kokeilualueiden TE-toimistoissa.

Kokeilussa tavoitteeseen pyritään nivomalla työllisyys-, koulutus- sekä sosiaali- ja terveyspalvelut entistä tiiviimmin yhteen. Kunnat voivat kehittää palvelujaan oman alueensa tarpeiden mukaisesti.

Kokeilussa on mukana 25 kokeilualuetta ja 118 kuntaa tai kaupunkia.