Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ghanan presidentti sai ensimmäisenä maailmassa ilmaisen koronarokotuksen WHO:n ohjelmasta

YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön WHO:n covax-ohjelman tarkoituksena on edistää koronarokotteiden maailmanlaajuista tasapuolista saatavuutta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Länsiafrikkalaisen Ghanan presidentistä Nana Akufo-Addosta, 76, tuli maanantaina maailman ensimmäinen ihminen, joka sai ilmaisen koronarokotuksen WHO:n ohjelman avulla.

YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön WHO:n covax-ohjelman tarkoituksena on edistää koronarokotteiden maailmanlaajuista tasapuolista saatavuutta. Rikkaat maat voivat ohjelman kautta tukea köyhempiä maita rokotteiden hankkimisessa.

– On tärkeää, että näytän esimerkilläni rokotteen olevan turvallinen, jotta kaikki Ghanassa voivat rauhallisin mielin ottaa sen, presidentti perusteli.

Myös presidentin vaimo Rebecca sai rokotteen.

Ghanaan on lähetetty yhteensä 600 000 annosta lääkeyhtiö Astra Zenecan ja Oxfordin yliopiston koronarokotetta.

Covax-ohjelman kautta on määrä toimittaa siihen kuuluville maille kaksi miljardia annosta covid-19-rokotetta vuoden loppuun mennessä, mukaan lukien yli 2,4 miljoonaa annosta Ghanaan.

WHO: Koronavirus on yhä voimissaan

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan on epärealistista, että koronaviruspandemiasta selvittäisiin vuoden loppuun mennessä.

Järjestön johtoon kuuluvan Michael Ryanin mukaan on kuitenkin mahdollista, että viruksen aiheuttama kriisi helpottuu, jos sairaalahoidon tarvetta ja koronavirukseen liittyviä kuolemia onnistutaan vähentämään.

Ryan huomauttaa, että virus on yhä voimissaan, sillä maailmanlaajuiset tartuntamäärät ovat jälleen lähteneet nousuun usean viikon laskun jälkeen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut