Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kokoomuksen Juhana Vartiainen kertoo tänään, lähteekö ehdolle Helsingin pormestariksi

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen (edessä) kertoi eilen STT:lle, että pormestarin tehtävä tarkoittaisi suurta henkilökohtaisen elämän muutosta. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kertoo tänään, aikooko hän pyrkiä puolueensa pormestariehdokkaaksi Helsingissä.

Vartiainen kertoi eilen STT:lle, että pormestarin tehtävä tarkoittaisi suurta henkilökohtaisen elämän muutosta, ja hän halusi punnita asiaa vielä päivän ajan.

Puolueen sisäiseen pormestarikisaan ilmoittautui eilen toimitusjohtaja ja rauhanneuvottelija Juha Christensen. Pitkään Kaakkois-Aasiassa toiminut Christensen oli esimerkiksi vuonna 2005 alkaneiden Acehin rauhanneuvotteluiden valmistelijana ja neuvottelijana yhdessä presidentti Martti Ahtisaaren kanssa.

Helmikuussa kokoomuksen pormestariehdokkaaksi valittu Kirsi Piha ilmoitti viikonloppuna vetäytyvänsä Helsingin kuntavaali- ja pormestariehdokkuudesta. Piha viittasi luopumispäätöksessään puolueen sisäisiin jakolinjoihin.

Verkkouutisten mukaan tuoreeltaan Pihan ilmoituksen jälkeen ehdokkuutta kertoivat harkitsevansa ainakin Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov, apulaispormestari Pia Pakarinen sekä kaupunginvaltuutetut Otto Meri ja Laura Rissanen.

Ehdokkuudesta ovat puolestaan kieltäytyneet ainakin kansanedustaja Wille Rydman sekä puolueen varapuheenjohtaja Elina Lepomäki.

Helsingin kokoomuksen ylimääräinen piirikokous nimeää pormestariehdokkaan ensi maanantaina.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut