Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Karjalainen: Puhemies Vehviläinen ei usko, että ravintolalaki ehtii voimaan ensi maanantaiksi

Puhemies Anu Vehviläinen on aiemmin todennut, että ravintoloiden sulkemiseen liittyvän lain käsittely vie minimissään neljä päivää. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) ei usko, että ravintoloiden aukioloa rajoittava laki ehtii voimaan ensi maanantaiksi, kertoo Karjalainen .

Hallituksen suunnittelema aikataulu koronaviruksen torjumiseen tarkoitettujen lakien käsittelyyn vaikutti Vehviläisen mukaan alun perinkin liian tiukalta.

Vehviläisen mukaan hallituksen julki kertoma lain voimaantulo 8. maaliskuuta näytti jo viime viikolla epärealistiselta, kun esitystä ei annettu eduskunnalle saman tien, vaan vasta maanantaina.

– Käsitykseni mukaan laki ei voi olla voimassa maanantaina 8. maaliskuuta, Vehviläinen kirjoitti sähköpostiviestissään Karjalaiselle.

Kirjeenvaihtoa hallituksen ja eduskunnan välillä

Keskustelu lakiesityksen aikataulusta nousi julkisuuteen, kun Helsingin Sanomat kertoi Vehviläisen ja eduskunnan pääsihteerin Maija-Leena Paavolan hallitukselle maanantaina lähettämästä kirjeestä.

Kirjeessä Vehviläinen ja Paavola arvostelivat hallitusta siitä, että se on kiirehtinyt eduskuntaa koronaviruksen torjumiseen tarkoitettujen lakien valmistelussa. Helsingin Sanomien mukaan hallitusta muistutettiin siitä, että se ei voi asettaa eduskunnalle aikatauluja lakien käsittelyyn.

Myöhemmin tiistaina Helsingin Sanomat kertoi, että pääministeri Sanna Marin (sd.) oli jo maanantai-iltana vastannut arvosteluun omalla kirjeellään. Lehden mukaan Marin kiistää yrityksen asettaa eduskunnalle aikatauluja.

Marinin vastauksen mukaan hallitus on tehnyt omaa aikatauluarviotaan lakien käsittelystä sen tiedon perusteella, mitä eduskunnasta on annettu.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut