Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

CNN: Donald ja Melania Trump saivat koronarokotteen tammikuussa

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump ja hänen puolisonsa Melania Trump jättivät Valkoisen talon 20. tammikuuta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump ja hänen puolisonsa Melania saivat koronarokotteen Valkoisessa talossa tammikuussa, kertoo uutiskanava CNN. Trumpin virkakausi päättyi tammikuun lopulla. CNN kertoo lähteekseen ex-presidentin neuvonantajan.

Median mukaan on epäselvää, mitä rokotetta pariskunta sai ja kuinka monta annosta he ovat saaneet.

Trumpin päätös ottaa rokote kaikessa hiljaisuudessa, poissa julkisuudesta, eroaa hänen seuraajansa lähestymisestä rokotuksiin, CNN kirjoittaa. Nykyinen presidentti Joe Biden ja varapresidentti Kamala Harris saivat rokotteen suorassa lähetyksessä joulukuussa.

Paikallista aikaa sunnuntaina pitämässään puheessaan Trump kehotti kannattajiaan ottamaan rokotuksen. Virkakaudellaan hän kuitenkin toistuvasti vähätteli koronaviruksen aiheuttaman taudin vakavuutta.

– Kuinka kivuton rokotus onkaan. Menkää siis kaikki ottamaan annoksenne, Trump sanoi Floridassa pitämässään puheessaan. Hän puhui konservatiivien vuosittaisessa konferenssissa.

Trump oli lokakuussa sairaalahoidossa saatuaan koronavirustartunnan. Niin ikään Melania Trump on aiemmin saanut tartunnan.

Yhdysvalloissa on todettu määrällisesti eniten koronavirustartuntoja ja niihin liittyviä tartuntoja maailmassa. Asia selviää yhdysvaltalaisen Johns Hopkinsin yliopiston seurannasta. Kuolleita on yli puoli miljoonaa. Tartunnan on saanut yli 28,6 miljoonaa ihmistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut