Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yle: Lääkärit kokevat Koronavilkun hyödyttömäksi – "Olen poistanut sovelluksen kotipuhelimestani"

Koronavilkku-sovellus on ladattu jo noin 2,3 miljoonaan puhelimeen Pia Lyy
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Koronavilkku-sovelluksen hyödyt ovat vähäisiä tai jopa olemattomia. Tämä ilmenne Ylen kyselystä kuudelle sairaanhoitopiirille.

Ylen mukaan Koronavilkku aiheuttaa tartunnanjäljittäjille jopa enemmän haittaa kuin hyötyä.

– Emme voi mitenkään varmentaa, mistä tilanteesta signaali on tullut. Voi olla esimerkiksi, että kuntosalilla on ollut vierekkäisissä lukollisissa kaapeissa kaksi kännykkää. Sehän kertoo vain, että kaksi kännykkää on ollut lähellä toisiaan, ja toiseen niistä on syötetty koodi, sanoo Ylelle Tampereen yliopistollisen keskussairaalan infektioyksikön jäljittäjälääkäri Ville Kaila, joka on ollut mukana Koronavilkun asiantuntijatyöryhmässä.

Suorat sanat Ylelle lausuu Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän infektiotautien ylilääkäri Risto Pietikäinen. Hänen mukaansa koronavilkusta ei ole ollut sairaanhoitopiirissä mitään hyötyä.

Hän olisi valmis suosittamaan sovelluksen käytön lopettamisesta valtakunnallisesti.

– Itse olen poistanut kotipuhelimestani Koronavilkun, Pietikäinen sanoo Ylelle.

Viime syksynä käyttöön otettu Korona-vilkkusovellus on ladattu jo noin 2,3 miljoonaan puhelimeen. Sovellus kehitettiin nopeuttamaan virusaltistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut