Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

THL: Suomessa raportoitu 797 uutta koronavirustartuntaa

Koronavirustartuntoja on Suomessa todettu yhteensä pandemian alusta lähtien 59 442. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on raportoitu 797 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 7 847 tartuntaa, mikä on 2 301 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Uusista tartunnoista 373 on todettu pääkaupunkiseudun suurissa kaupungeissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Helsingissä uusia tartuntoja oli 218, Vantaalla 96 ja Espoossa 59.

Koronavirustartuntoja on Suomessa todettu yhteensä pandemian alusta lähtien 59 442.

THL kertoi keskiviikkona, että Suomessa on todettu neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Yhteensä koronavirukseen liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa 759.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi oli keskiviikkona 258 ihmistä, joista 37 on tehohoidossa. Tehohoidossa olevien määrä on laskenut tiistaista kahdella, mutta sairaalahoidossa olevien määrä on puolestaan noussut 11 potilaalla.

Rokotettujen määrä kasvanut yli 20 000 ihmisellä

THL kertoo, että yli 404 000 ihmistä on saanut Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen. Määrä on kasvanut eilisestä noin 20 000 rokotetulla. Toisen rokoteannoksen on saanut yhteensä hieman yli 83 000 ihmistä.

Fimealle 769 haittailmoitusta rokotteesta

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kertoi keskiviikkona saaneensa 769 haittailmoitusta koronavirusrokotteesta. Määrä on kasvanut 99 tapauksella viime viikon keskiviikosta. Vakavia haittailmoituksia on 258.

Fimean mukaan haittailmoitukset ovat painottuneet työikäisiin. Yleensä on kerrottu tunnetusta haittavaikutuksista, kuten kuumeesta, päänsärystä, väsymyksestä ja lihaskivusta. Osassa ilmoituksista rokotettu on saanut toisen rokoteannoksen, jonka jälkeen haittavaikutukset ovat olleet ensimmäistä annosta voimakkaammat.

Rauman telakan työntekijöiden jatkotestauksista jälleen uusia tartuntoja

Rauman telakan alueen työntekijöiden koronaviruksen jatkotestauksista on löytynyt 16 uutta tartuntaa. Kaikkiaan telakkaan liittyviä koronatartuntoja on nyt ilmennyt 340 noin tuhannen työntekijän joukosta, kertoo Rauman kaupunki tiedotteessa.

Uudet tartunnat löytyivät niiden 235 työntekijän joukosta, jotka olivat vapautumassa karanteenista.

Telakan työntekijöiden koronatestaukset jatkuvat torstaina.

Pirkanmaalla siirrytään etäopetukseen yläkouluissa ja toisen asteen opetuksessa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueellinen pandemiaohjausryhmä on päättänyt, että sen alueella suositellaan siirryttäväksi etäopetukseen perusopetuksen 7.–9. luokilla ja toisen asteen opetuksessa. Suositus on voimassa 8.–28. maaliskuuta.

Päätös ei koske erityisen tuen oppilaita. Korkeakoulut ja yliopistot jatkavat kevätkauden etäopetuksessa pakollisia lähiharjoituksia lukuun ottamatta.

Lääkinnällinen ja kuntouttava toiminta sekä opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) määrittelemä ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista sulusta huolimatta.

Aikuisten harrastustoiminta on Pirkanmaalla suljettu sisätiloissa maaliskuun ajan etäyhteyksin järjestettävää toimintaa lukuun ottamatta. Lasten ja nuorten harrastukset ovat mahdollisia vuonna 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille yleisiä turvaohjeita noudattaen.

Tätä vanhemmille nuorille suunnattu toiminta sulkeutuu 8. maaliskuuta alkaen loppukuuksi, jos OKM:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen turvaohjeistuksia ei voida noudattaa.

Pirkanmaalla suositellaan suljettaviksi 8.–28. maaliskuuta myös muun muassa nuorisotilat, kylpylät ja yleiset saunat, kauppakeskusten yleiset oleskelutilat sekä huvipuistot ja sisäleikkipuistot.

Yksityistilaisuuksissa on samalla aikavälillä enintään kuuden osallistujan suositus.

Korjattu klo 14.10: Toisen rokoteannoksen on saanut yli 83 000 ihmistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut