Risoni eli jyväpasta on nopea vaihtoehto risotolle – Italiassa risoton tekeminen on taidetta eikä sovi kiireiselle kokille

Parsarisotto on klassikko. Kypsennä parsat kiehauttamalla, pilko varret risoton joukkoon ja säästä nuput koristeluun. Mervi Pasanen

Risotto on ruoka, joka valmistetaan riisistä. Risoni taas on pasta, joka muistuttaa riisinjyvää. Risoni tunnetaan myös nimellä orzo, ja meillä puhutaan myös jyväpastasta.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi vain 9,90 € / kk ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 3 € Olen jo tilaaja