Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhdysvallat valmis myöntämään väliaikaista suojelua sadoilletuhansille venezuelalaisille

Presidentti Joe Bidenin hallinnon linjaus tarkoittaa, että arviolta noin 300 000 venezuelalaista voi nyt hakea suojelun tarpeeseen perustuvaa oleskelulupaa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvallat on valmis myöntämään väliaikaista humanitaarista suojelua sadoilletuhansille maassa oleville venezuelalaisille, kertoi muun muassa uutiskanava CNN .

Presidentti Joe Bidenin hallinnon linjaus tarkoittaa, että noin 300 000 venezuelalaista voi nyt hakea suojelun tarpeeseen perustuvaa oleskelulupaa. He ovat jo Yhdysvalloissa, mutta linjauksen ansiosta he saattavat välttää karkotuksen.

Väliaikaisen suojelun tarve perustuu Venezuelan kaoottiseen tilanteeseen. YK:n mukaan yhteensä noin 5,4 miljoonaa venezuelalaista on paennut kotimaansa ahdinkoa vuoden 2015 jälkeen.

Venezuelan sosialistipresidentti Nicolas Maduro ja oppositio ovat juuttuneet katkeraan valtakamppailuun.

Donald Trump tuki presidenttikaudellaan Maduron syrjäyttämistä. Tästä huolimatta se ei ollut valmis myöntämään venezuelalaisille väliaikaisen suojelun tarpeeseen perustuvaa oleskelulupaa, koska kannatti kovaa linjaa maahanmuuton suitsimiseksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut