Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vierailu käynnissä turvallisesti ulkoilmassa ja maskin kanssa Wilhelm Busch -seniorikodissa Schulzendorfissa Dahme-Spreen piirikunnassa Brandenburgin osavaltiossa Saksassa. Koronan takia hoivakotien asukkaat jäivät aluksi eristyksiin kuukausiksi, kunnes politiikka muuttui ja tapaamiset jälleen sallittiin. Ilona Studré / Ullstein Bild / AOP

Frankfurter Allgemeine Zeitung -artikkeli: Hoitoala ajautui hätätilanteeseen Saksassa, ja nyt mietitään, mistä ihmisiä saataisiin revittyä töihin – "Vanhustenhoitaja saa vähemmän arvostusta kuin olutravintolan tarjoilija"

Koronakriisi on tuonut esille hoivakodeissa selkeitä epäkohtia, jotka saavat meidät kysymään itseltämme, miten haluamme tulevaisuudessa kohdella heikompia ja vanhempia.

Theresa Weiss

Muuttaisitko hoivakotiin? Ehdotus kuulostaa monen korvaan uhkaukselta – varsinkin viime kevään jälkeen, kun monet hoivakotien asukkaat laitettiin lukkojen taakse kuukausiksi. Vierailut vanhain- ja hoivakoteihin kiellettiin, ja asukkaat eivät saaneet poistua huoneistaan, vaikka jotkut heistä eivät enää edes ymmärtäneet, mitä oli tekeillä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi vain 9,90 € / kk ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 3 € Olen jo tilaaja