Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisi ottaa haalarikamerat käyttöön koko maassa tänä keväänä

Poliisin handout-kuva kenttäpoliisin haalariin kiinnitettävästä vartalokamerasta. HANDOUT / LEHTIKUVA

STT

Poliisi ottaa haalarikamerat valtakunnalliseen käyttöön tänä keväänä, Poliisihallitus kertoo.

Haalarikameratoimintaa on pilotoitu Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksilla, ja toiminta laajennetaan nyt jokaiselle poliisilaitokselle.

Poliisihallituksen mukaan haalarikameroiden käytöllä parannetaan päivittäisen poliisitoiminnan tiedonhankintaa. Haalarikameroilla hankittua tietoa voidaan käyttää näyttönä tai todistusaineistona esimerkiksi rikos- ja liikenneasioissa. Lisäksi niillä parannetaan poliisin ja poliisin kohdehenkilöiden oikeusturvaa, poliisin tiedotteessa sanotaan.

– Laitteiden käytöllä on tarkoitus hankkia samoja tietoja, joita poliisi hankkii omin aistihavainnoin, sanoo poliisijohtaja Sanna Heikinheimo tiedotteessa.

Poliisihallituksen mukaan laitteita käytetään näkyvästi ja kuvaamisesta ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan kuvattavalle henkilölle.

Poliisin henkilörekistereihin ei tallenneta kaikkea kuvaamalla saatua tietoa, vaan ainoastaan tehtävien kannalta asianmukaiset ja tarpeelliset tiedot.

Kaikilla poliisilaitoksilla on tekniset valmiudet ja laitteet haalarikameratoiminnan aloittamiseen keväällä sen jälkeen, kun poliisit ovat saaneet koulutuksen toimintaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut