Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylen alueuutisia Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuille

Yle ja Maaseudun Tulevaisuus aloittavat kokeilun, jossa Ylen alueuutisia julkaistaan MT:n verkkosivuilla. Kokeilu alkaa huomenna ja jatkuu vuoden loppuun saakka.

Kokeilussa MT:n toimitus valitsee haluamansa alueuutiset Ylen tarjonnasta. Jos Ylen juttua päivitetään, myös Maaseudun Tulevaisuuden sivuilla oleva juttu päivittyy. Yle kertoo, ettei yhteistyössä liiku rahaa.

– Ylen alueuutiset tulevat täydentämään omaa uutistarjontaamme, ja tämän yhteistyön avulla lukijat saavat vielä entistäkin enemmän juttuja maakunnista, sanoo Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen tiedotteessa.

Yle on tehnyt jo pitkään erilaisia yhteistyökokeiluja kaupallisen median kanssa. Ylen alueuutisia on myös Ylä-Satakunnan verkkosivuilla. Ilkka-Pohjalainen ja STT käyttävät Ylen Voitto-robottia urheilu-uutisointiin. Kesän kuntavaaleissa Yle tarjoaa oman, räätälöidyn vaalikoneen 11 kaupalliselle medialle.

Yhteistyötä myös eurooppalaisten yleisradioyhtiöiden kanssa

Yle tekee jatkuvasti yhteistyötä myös eurooppalaisten yleisradioyhtiöiden kanssa.

– Olemme kaikki samalla asialla. Yritämme yhä tehokkaammin vahvistaa faktoihin perustuvaa yhteiskuntaa, kertoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

Hänen mukaansa Yleisradiolla ja Maaseudun Tulevaisuudella on erityisrooli koko Suomen kattavassa uutisoinnissa.