Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tutkimus: Koronaviruksen brittimuunnos on 64 prosenttia tappavampi

Brittimuunnos on saanut tartuntaluvut monin paikoin rajuun nousuun. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britanniassa löydetty ja ympäri maailman levinnyt koronaviruksen muunnos on 64 prosenttia tappavampi kuin alkuperäinen Kiinasta tavattu virus, kertoo British Medical Journalissa julkaistu tutkimus . Brittimuunnos on saanut tartuntaluvut monin paikoin rajuun nousuun.

Britannian viranomaiset varoittivat jo aiemmin, että muunnos on selvästi tarttuvampi kuin alkuperäinen. Exeterin yliopiston tutkimuksessa vertailtiin tietoja 55 000 potilasparista, joilla oli muuten samankaltaiset taustat, esimerkiksi iän, sukupuolen tai etnisen alkuperän osalta.

Alkuperäisen tai "wuhanilaisen" koronavirustartunnan saaneiden keskuudessa kuolleisuus oli 2,5 tuhatta ihmistä kohti, kun taas brittimuunnokseen saaneiden joukossa kuolleisuus oli 4,1 tuhatta kohti.

Brittimuunnos havaittiin viime vuoden lopulla. Tammikuussa brittiviranomaiset arvioivat sen olevan noin 40 prosenttia kuolettavampi kuin alkuperäinen.

Useimmat koronarokotteiden valmistajat ovat sanoneet, että heidän rokotteensa toimivat myös brittimuunnosta vastaan.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut