Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uudellamaalla suurimmat mediaaniansiot, Etelä-Savossa pienimmät

Maakunnista suurimmat mediaaniansiot olivat Uudellamaalla, missä ne olivat 3 441 euroa. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Kokoaikaisten palkansaajien kokonaisansioiden mediaani oli toissa vuonna 3 139 euroa kuukaudessa, käy ilmi Tilastokeskuksen palkkarakennetilastosta.

Maakunnista suurimmat mediaaniansiot olivat Uudellamaalla, missä ne olivat 3 441 euroa. Pienimmät mediaaniansiot olivat Etelä-Savossa, missä ne olivat 2 829 euroa.

Kokonaisansiot sisältävät säännöllisen työajan palkan lisäksi kaikki palkanlisät ja luontoisedut, mutta eivät kertaluontoisesti maksettavia palkaneriä kuten tulospalkkioita tai lomarahoja.

Uudellamaalla suurin palkkahajonta

Palkkarakennetilastosta käy ilmi myös, että Uudellamaalla eniten ansaitsevan kymmenesosan ansiot ovat selkeästi korkeammat kuin muissa maakunnissa. Eniten ansaitseva kymmenys tienasi Uudellamaalla 6 000 euroa tai enemmän, kun muissa maakunnissa ylimmän kymmenyksen ansio oli 4 747 euroa tai enemmän.

Uudenmaan vähiten ansaitsevan kymmenesosan ansiot eivät poikkea yhtä paljon muiden maakuntien vastaavasta ansiotasosta. Uudellamaalla 10 prosenttia kokoaikaisista palkansaajista tienasi 2 301 euroa tai tätä vähemmän, kun muualla maassa alin kymmenys tienasi 2 187 euroa tai vähemmän.

Koko maassa alin kymmenys tienasi 2 222 euroa tai vähemmän ja ylin kymmenys 5 238 euroa tai enemmän.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut