Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Viron koronakriisi synkkenee, uusi päiväkohtainen ennätys tartunnoissa

Tartunnoista liki 900 rekisteröitiin pääkaupungissa Tallinnassa. Testeistä liki 21 prosenttia oli positiivisia. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT–BNS

Virossa on rekisteröity vuorokauden aikana 1 957 koronatartuntaa. Maan terveysviranomaisten mukaan kyseessä on korkein päiväkohtainen määrä tähän mennessä, kertoo Viron yleisradio ERR.

Tartunnoista liki 900 rekisteröitiin pääkaupungissa Tallinnassa. Testeistä liki 21 prosenttia oli positiivisia.

Viron terveysviranomaiset ovat kertoneet jo aikaisemmin, että maan sairaalapaikat alkavat olla koronan vuoksi lopussa.

Virossa alkaa tänään kuukauden kestävä, erittäin tiukka koronasulku. Kaikki koulut suljetaan, ja vanhempia on kehotettu olemaan viemättä lapsiaan päiväkoteihin. Liikkeistä vain ruokakaupat, apteekit ja huoltoasemat saavat pitää ovensa auki. Ravintolat saavat myydä vain noutoruokaa, ja liikunnan harrastaminen sisätiloissa kielletään.

Syy tiukkoihin toimiin Virossa on nopeasti ja laajalle levinnyt brittimuunnos, joka on täyttänyt maan sairaalat koronapotilailla. Pääministeri Kaja Kallaksen mukaan rajoitusten tavoitteena on vähentää ihmisten välisiä kontakteja ja siten katkoa tartuntaketjuja.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut