Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Liikunta- ja huvitilojen sulkupykälään esitetään muutosta viranomaisten tulkintaerimielisyyksien jälkeen – sulkisi pienetkin tilat

Etelä-Suomen aluehallintovirasto linjasi aiemmin, että yksityisten liikuntatilat saivat olla auki, jos toimintaa rajoitetaan enimmillään 10 henkeen. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Mika-Matti Taskinen / STT

Hallitus esittää muutosta viranomaisten keskuudessa tulkintaerimielisyyksiä aiheuttaneeseen tartuntatautilain pykälään, jolla muun muassa liikunta- ja huvitiloja voidaan sulkea koronaepidemian vuoksi.

Muutosesitys koskee tartuntatautilain pykälää 58 g, josta esitetään poistettavaksi siinä mainitut viittaukset henkilömäärärajauksiin. Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) mukaan esimerkiksi alle 10 henkilön sisäliikuntatilat voitaisiin sulkea määräajaksi kokonaan.

– Sulkemissäännöstä sovellettaisiin myös esimerkiksi pieniin joogasaleihin ja pieniin kontaktilajien harrastamiseen tarkoitettuihin tiloihin, ministeriön tiedotteessa sanotaan.

Ministeriön mukaan lakia täsmennetään, jotta sen soveltaminen olisi mahdollisimman selkeää ja vastaisi lain tarkoitusta. Taustalla on laintulkinnallinen erimielisyys aluehallintoviraston ja ministeriön välillä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) piti viime viikolla voimassa tulkintansa, että enimmillään 10 hengen sisätilat voivat pysyä auki. STM:n tulkinnan mukaan tilat olisi 58 g -pykälän nojalla pitänyt sulkea kokonaan.

Avi: Lakimuutos sulkisi pienetkin tilat

Myös Etelä-Suomen avi tulkitsee, että tänään annettu lakiesitys tarkoittaisi pientenkin sisätilojen sulkua.

– Käytännössä se silloin tarkoittaisi sitä, että se olisi täyssulku niissä tiloissa. Ainoastaan niihin pykäliin jäävät ne poikkeussäännökset, jotka koskevat ammattiurheilua ja yksityis- ja perhe-elämää, avin elinkeinovalvontayksikön päällikkö Marko Peltonen sanoo STT:lle.

Avin nykyinen linjaus on voimassa tämän viikon loppuun asti. STM:n mukaan lakimuutoksen on määrä tulla voimaan mahdollisimman pian.

Lakimuutos olisi väliaikainen ja voimassa kesäkuun loppuun.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut